Min drømmejobb

Facebooktwitterredditlinkedin

Veien blir til mens man går sies det. Men hvordan havner man på rett vei, og ikke i en blindgate? I dette innlegget skal jeg fortelle om min drømmejobb, og hvordan og hvorfor jeg har havnet der jeg er i dag.

Da jeg var liten, og jeg ble stilt spørsmålet ”Hva vil du bli når du blir stor?” hadde jeg mange tanker. Det første jeg drømte om var å bli var skuespiller. Etter hvert som jeg vokste opp så ble jeg mer interessert i reklame og salg. På videregående så gikk jeg studiespesialisering, og var innom mange forskjellige fag, noen mer interessante enn andre. Det var spesielt fag som psykologi, sosialkunnskap og markedsføring som fenget meg. Markedsføring og ledelse var et fag jeg hadde i to år på videregående, og jeg synes det var utrolig spennende. Kanskje dette var en vei for meg videre?

To år etter videregående begynte jeg å studere bachelor i Markedsføring ved Markedshøyskolen. Jeg fikk ganske raskt bekreftet at jeg havnet på utdanningsvei og at jeg ville jobbe med noe innenfor markedsføring. Men med hva? Markedsføring er et stort og bredt felt. Som Karl Philip Lund gjentatte ganger har sagt til oss i løpet av dette semesteret ”Velg en retning – og implementer som et helvete!”. For dette semesteret har jeg spesialisering i digital markedsføring, og nå har jeg endelig funnet min retning!

1962737_10152657330691956_1366773654497101248_n-300x300

I løpet av det siste halvåret har vi hatt besøk av så utrolig mange flinke og inspirerende gjesteforelesere, en av de er Carl Størmer, også kjent som JazzCode. Som Sara Myrvoll så fint forklarte det i dette blogginnlegget Man trenger ikke en plan i livet, men et kompass. Det gjelder å vite hvilken retning man vil gå, og alltid ta valg som fører deg nærmere retningen. Visst man tenker livet og karrieren som et tre, og man vil ende opp øverst i høyre hjørnet av treet, så bør man alltid ha dette i bakhodet når man tar beslutninger, og prøve å holde til høyre så godt som mulig for å nå toppen av den grenen. Står man på og har bevisste og gjennomtenkte valg så vil man forhåpentligvis nå målet sitt til slutt.

Jeg har lyst å jobbe med markedsføring, informasjon og påvirkning gjennom de digitale flatene. Jeg har blant annet lært om Google AdWords, og Google Analytics. Jeg har også lært om den nye delingsøkonomien, og hva som gjør en nettside suksessfull. Jeg har fått et nærmere innblikk i de ulike sosiale mediene, og hvordan disse kan brukes på best mulig måte i en bedriftssammenheng for å nå ut til målgruppen. Det jeg liker så godt med markedsføring via digitale medier, og spesielt sosiale medier er at det blir en større grad av toveiskommunikasjon, og en dialog med kundene. Som det er forklart i Groundswell så er det fem faktorer for en god sosiale medier strategi: lytte, snakke, engasjere, støtte og omfavne (engasjere brukerne). Dette er faktorer som jeg har lyst å jobbe med via digital markedsføring.

Jeg vet ikke hva jeg gjør om to år, eller hva resten av fremtiden bringer. Men en ting er sikkert, jeg har funnet min retning, og skal prøve å klatre sakte og sikkert opp mot toppen av min gren.

Kilde: 

Li, Charlene og Josh Bernhoff 2008. Groundswell. Harvard Business Press

julieheggdal