Jotex.no – Jeg har vurdert nettbutikken

Facebooktwitterredditlinkedin

jotex_logo

Jotex.no er en nettbutikk som har et bredt sortiment for ulike produkter til hjemmet, spesielt tekstiler. Produkter de tilbyr er blant annet gardiner, tepper, sengetøy, lamper og puter. De sier selv at de er skandinavias største nettbutikk på dette området, og spesielt når det gjelder gardinmarkedet.

Nå skal jeg vurdere nettbutikken til Jotex.no basert på ehandel.com sine 10 hovedkriterier for nettbutikker.Denne vurderingen er også basert på Neil Patels blogginnlegg How to write blog posts that generate leads. Anbefaler å lese dette blogginnlegget om du ønsker å få mer bakgrunnsinformasjon og kunnskap om temaet.

Jeg vil påpeke at denne vurderingen er min personlige mening, og absolutt ikke en fasit eller konklusjon som alle vil være enige i.

Jeg har vurdert Jotex.no etter terningkast, der øynene på terningen betyr dette:
1. Elendig
2. Dårlig
3. Middels
4. Over gjennomsnittet
5. Veldig bra
6. Utmerket

 

 

Jeg har trillet terningen og vurdert nettbutikken, og dette ble resultatet:

 

Førsteinntrykk

Det første som slår meg når jeg går inn nettsiden til Jotex.no er at det er en veldig stilren og enkel nettside. Logoen er fint plassert oppe i venstre hjørne så man skjønner raskt at man er inne på rett side, uten at logoen tar alt for mye av oppmerksomheten fra produktene. Det er bilder som viser gode tilbud som skaper oppmerksomhet og blikkfang. Ellers så er siden forståelig oppbygd, og man skjønner raskt hvilke produkter nettsiden tilbyr. Kan være noe forvirrende med flere ”menyer”. Det er to ulike produktkategorier. For eksempel så står det øverst ”sengetøy”, mens et stykke lengre ned står det ”sengesett”. Dette kan skape et litt rotete og uproft inntrykk.

 

Skjermbilde 2015-04-02 kl. 20.44.47

 

terning5_3D_rod_medium

 

 

Synlighet

Visst jeg googler ”interiør” så kommer ikke Jotex opp, for dette er et litt for generelt søk. Men visst jeg googler ”gardiner” så kommer Jotex opp som det første organiske treffet, og de har også AdWords reklame. Det samme visst jeg googler for eksempel ”puter”, eller ”sengetøy” så kommer Jotex høyt oppe, enten om det gjelder organiske treff, eller AdWords treff. Så i Google så er Jotex ganske synlig, så lenge søkene er spesifikke.

Skjermbilde 2015-04-02 kl. 14.10.53

 

 

terning5_3D_rod_medium

 

 

Brukervennlighet

Produktene på nettbutikken til Jotex er godt kategorisert. Om man er ute etter noe spesielt, så er det lett å lete seg frem til det eksakte produktet man er ute etter. Om man for eksempel ønsker å finne en grønn pyntepute til et barnerom så kan man søke seg frem til det. Det er også praktisk at man kan sortere resultatene etter blant annet pris, popularitet og siste produkt.
Når det gjelder nettsiden sin brukervennlighet på mobil, så kunne det vært bedre. Jotex.no er ikke en mobiltilpasset nettside, så på dette området kan forbedres, så dette trekker ned.

Skjermbilde 2015-04-02 kl. 14.16.48

Terning-3

 

 

Kjøpsprosess

Man må handle for minst 200 kr for å gjennomføre en ordre på nettbutikken, og frakten kommer på 49,90 kr. Dette er noe som kan skremme potensielle kunder som vil kjøpe noen få billige produkter. Man kan velge mellom fire betalingsmåter faktura, konto, oppkrav eller kort. Om man velger å returnere varen man har fått tilsendt så må man betale returavgiften selv. Man får varen normalt 4-6 dager etter man har bestilt, men man kjøpe tilleggstjenesten Ekspress24 for 69 kr, slik at man får varen til neste dag. Man har også valget om å enten registrere seg som kunde, eller å fortsette uten å være kunde.

Terningkast-4

 

 

Teknologi/Hastighet

Kundene forventer en rask og effektiv nettside, og vil ikke vente på at en nettside skal laste inn. Hvor rask er nettsiden til Jotex?
I følge Tribes.no så forventer vi at et nettsted skal bruke to sekunder eller mindre på å laste opp.
I følge webpagetest.org så tar det 3,8 sekund å laste opp siden første gang, og andre gang tar det 1,8 sekund.

Skjermbilde 2015-04-02 kl. 22.29.38

 

Google Page Speed Insights gir Jotex 65/100 på hastighet. Dette er noe dårlig, men samtidig ganske gjennomsnittlig. Men det er absolutt forbedringspotensiale.

Skjermbilde 2015-04-02 kl. 14.23.33

Terningkast-4

 

 

Kundetilfredshet

Det finnes ingen omtaler av Jotex.no på Trustpilot. Man kan skrive anmeldelser om hvert enkelt produkt på hjemmesiden, noe som er svært positivt. Men dette er ikke så mye brukt, og det er mange produkter som ikke har noen anmeldelse. Det er også en liker knapp ved siden av hvert enkelt produkt, men dette er ikke så mye brukt.

 

Terning-3

 

 

 

 

Trygghet

Jotex.no er sertifisert som en butikk som har Trygg E-handel, ved å leve opp til Trygg E-handel sine krav for E-handlere. Dette merket er noe som gir en trygghetsfølelse når man skal handle hos Jotex. Ellers oppleves nettbutikken som ryddig, oversiktlig og seriøs. De bruker trygge og kjente betalingsløsninger, og de opplyser om forskjellige betalings- og leveringsmåter.
Jotex.no har en kundeservice, der man kan ringe eller sende mail. På hverdager er den åpen fra 07.30 til 21.00, og i helgene fra 09.00 til 17.00 noe jeg vil anse som en bra åpningstid.

24421

terning6

 

 

Kundekommunikasjon

Sosiale medier er en svært viktig del av kommunikasjonen mellom bedrift og kunder. På Facebook har Jotex.no rundt 40.000 likes, noe som er brukbart men ikke fantastisk bra. De er aktive på Facebook, og poster innlegg flere ganger i uka, mest markedsføring og tilbud av sine egne produkter, men også konkurranser. De svarer også på alle henvendelser på Facebooksiden. Jotex.no har en Instagram profil som ikke er særlig aktiv, med 0 innlegg, 4 følgere og 1 følger. Dette virker lite profesjonelt for en nettbutikk i 2015, og personlig synes jeg at Instagram bør være en prioriteringssak for å få mer oppmerksomhet, og på sikt øke kundemassen. Så Instagramkontoen bør de aktivere, og å bruke som en markedsføringskanal, da mange bruker Instagram for å få interiørinspirasjon. De bør ta en titt på Jotex.se, Jotex avdelingen i Sverige som har en mer aktiv Instagram profil, og som regelmessig legger ut bilder. Instagram mener jeg personlig er en flott og relativt kostandseffektiv markedsføringskanal som kommer til å bli mer og mer viktig.

På fremsiden til Jotex.no så kan man melde seg på nyhetsbrev. Men denne rubrikken er langt nede på siden, og er ikke lett å få øye på. Jotex kunne gjort denne litt mer synlig, og vurdert å ha en konkurranse eller en fordel for å melde seg på nyhetsbrevet. Hva med 300 kr avslag på første kjøp om man melder seg på nyhetsbrevet?

Terning-3

 

 

Priser og utmerkelser

De skriver selv at de er ” Skandinavias største nettbutikk for hjemmetekstil og spesielt for gardiner!” Men de har ikke noen bevis på det, eller at en annen part har uttalt seg om dette. Jotex.no har heller ikke vunnet noen priser eller utmerkelser for nettbutikken sin.

Derfor velger jeg å ikke gi en karakter på dette kriteriet.

 

 

Konsept og strategi

Jungelen av nettbutikker bare øker, og konkurransen blir stadig hardere. Hvordan klarer Jotex seg i denne konkurransen, har de et klart nok konsept, og en bra nok strategi for å tiltrekke seg en stor nok kundemasse? Som Karl Philip Lund skriver i sitt blogginnlegg Hvordan lager du en effektiv webstrategi, Strategi er å velge en retning og å implemtere som et helvete. Altså at man må skille seg ut og ha en klar strategi, helst selge en spesiell gruppe produkter. Med andre ord, segmentering er stikkordet. Jeg føler at Jotex har et ganske godt konsept, der det fokuserer først og fremst på hjemmetekstiler, som gardiner, sengetøy og tepper.

terning5_3D_rod_medium

 

 

 

Konklusjon:

Terningkast-fire

 

Jotex.no er oversiktlig, fin og seriøs nettbutikk som scorer bra på de aller fleste områder. Men de har noen forbedringspotensialer som trekker ned, blant annet at nettsiden ikke er mobilvennlig. Men alt i alt en god nettside, og etter å ha utforsket og vurdert Jotex.no lander resultatet på en sterk 4.

 

 

Kilder:

 

 

julieheggdal

9 Comments

 1. The developer is trying to be able to convince me to proceed to.

  net from PHP. I have always disliked the idea because associated with
  the expenses. But she haas trying no less. We’ve been ussing Movable-type ahout several websites for concerning per year and am restless about switchiing to an additional
  platform. I possess heard excerllent things about blogengine.
  internet.Is there a method I can transfer juust about alll my WordPress posts
  in it? Any help would get appreciated.

  Visit my page – roulette online

 2. Всем привет! Подскажите, позавчера агенство по созданию сайтов

  https://sdsoft.md создала редизайн моего сайта webmaster.md. Хотел посоветоваться как считаете, получилось хорошо или плохо? Спасибо за ранее.

 3. Hello! Someone within my Facebook grtoup discussed this website around, thus I came to offer it a peek.

  I’m taking pleasure in thhe information. I’m storing and will be tweeting this to my enthusiasts!
  Wonderfuhl blog aand awesome design annd style.

  My web-site – tembak ikan joker123

 4. Understanding for really being innovative and also for selecting on certtain marvelous guidelines most
  people actually need to be aware involving.

  My blog post – judi roulette online (Renaldo)

 5. Hello. This kind off awesome article couldn’t become written much better!
  Looking at this post reminds myself of my pprevious aarea
  mate. He always stored chatting about this. We will orward this web site to
  him. Fairly spewcific he will have some sort of good read.

  Thank a person for sharing.

  Here iss my page; agen sabung ayam (Susannah)

 6. Hey there! I realize this kind of iis kind of off-topic, buut I’d figured I would ask.

  Would you get interested in exchanging back links or maybe guest writing a blog post or perhaps vice-versa?
  My blog should go over a lot associated with
  the same topic while yours, and i also believe we all
  could greatly gain from every other. If you occur to be interested,
  twenty-four hours a day shoot me an e mail.
  I look forward in order to hearing from you! Fantastic blog
  byy the method!

  Look at my homepqge :: rolet online terpercaya

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *